vdheijde-oogzorg

Oogmeting bij Van der Heijde Optiek in Utrecht

Het is verstandig om uw ogen regelmatig te laten controleren. Uw oogsterkte kan veranderen. Met behulp van een oogmeting komt u te weten of u nog scherp ziet, of dat de sterkte van uw bril nog optimaal is. Ook als u lenzen draagt is regelmatige controle van de ogen van belang. Dit geldt vooral voor zachte lenzen. Deze lenzen zitten zo comfortabel, dat het niet altijd merkbaar is of de lens nog wel goed zit en of het goed gaat met de ogen.

Een minieme afwijking kan al hoofdpijn veroorzaken. Verhoogde oogdruk kan op termijn zelfs leiden tot ernstige oogaandoeningen en klachten treden pas in een laat stadium op. Zeker als u boven de veertig bent, is het daarom belangrijk om uw oogdruk regelmatig te laten controleren. Uw ogen zijn uniek en dat betekent dat ze niet met een standaard oogmeting onderzocht kunnen worden. Het meten van uw gezichtsvermogen, oogdruk, contrastmeting en de samenwerking tussen de beide ogen hoort bij een goede oogmeting.

Wij maken gebruik van twee soorten oogmeting, de objectieve oogmeting en de subjectieve oogmeting.

Bij de objectieve oogmeting wordt tijdens de meting de oogfout op objectieve wijze bepaald, terwijl de waarnemer naar een plaatje in het apparaat kijkt. De sterkten uit de apparatuur die voor de meting wordt gebruikt zijn, door b.v. accommodatie en optische onregelmatigheden in het oog, niet altijd even betrouwbaar. Het is wenselijk deze sterkten "subjectief" te controleren. Bij de subjectieve oogmeting worden tijdens de oogmeting de visuele bevindingen aan de waarnemer gevraagd. Tijdens de oogmeting worden verschillende glazen voor de ogen geplaatst, waarbij de opticien u vraagt wanneer u het scherpste zicht heeft. Met een letterproef wordt de visuele verbetering gevolgd en de brilsterkte nauwkeurig vastgesteld.

We gaan pas over tot een advies voor een bril of contactlenzen, nadat alles goed wordt bevonden. Bij twijfel zullen wij u adviseren een oogarts te bezoeken. Graag tot ziens bij Van der Heijde Optiek in Utrecht.

Naar de winkel


Lees meer over de zorg voor uw oog


Top